Popup-Kvasar hos Skolverket

Den 7 december 2023 hade vi nöjet att representera Sundbybergs kommunala förskolor och Kvasar Makerspace vid Skolverkets interna innovationsvecka. En viktig insats för förskolan generellt i en tid där många missuppfattningar om förskolans digitalisering frodas men också för oss i den kommunala förskolan i Sundbyberg för att kunna visa på hur vi jobbar med att integrera estetik, teknik och hållbarhet inom ramen för Lpfö 18.

Personal testar att bygga en tramsbot med hjälp av en makerpedagog

Jenny Dynesius som är Innovationsledare på Skolverket skrev så här i inbjudan till Skolverket:

Den 4–7 december arrangerar Skolverket ”Innovation från teori till praktik”, en intern innovationsvecka för att uppmuntra innovation och nytänkande. På en av dagarna vill vi lyfta exempel från skolsektorn med fokus på kreativt, upplevelsebaserat och innovativt lärande. Då får vi besök av Roboteket i Stockholms stad, Edtest Flen, Modda Sörmland samt Kvasar Makerspace i Sundbyberg. De kommer visa hur de arbetar med hjälp av Minecraft, VR, Lego WoDo, Bluebot och Greenscreen.

I vår popup-verkstad kunde Skolverkets personal direkt uppleva vår approach till lärande och design av tillgängliga lärmiljöer. Med stor entusiasm testades målarrobotar, Lego WeDo och Green-Screen-teknik. En viktig påminnelse att man kan jobba med flera frågor samtidigt och att förskolans läroplan är fantastisk möjliggörare för tvärdisciplinär lek, upptäckande och förundran! För både barn och vuxna!

Två av av våra makerpedagoger, Ewa Söderström och Christina Kroon Wedin var på plats, vår verksamhetschef Marie Lindvall Wahlberg samt både projektsamordnare med Caroline Örtlund och processledaren Per Falk.

Stort tack för inbjudan Skolverket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *