Skolan och AI – digital konferens 31/10 för Skolverket

Den 31/10 var Per Falk och Caroline Örtlund inbjudna av Skolverket att presentera ett pågående projekt om AI i förskolan. Det var ca. 4000 föranmälda intresserade.

Programmet på Skolverkets hemsida.

Om konferensen

Konferensen riktar sig till all pedagogisk personal och skolledare i skolväsendet och består av ett antal 30-minuterspass som du själv väljer mellan. Under konferensen får du ta del av föreläsningar från Skolverket, forskare, lärare, med flera. Ämnena omfattar bland annat källmedvetenhet, bedömning, studieteknik, internationella perspektiv och AI-perspektiv på undervisning i olika ämnen.

Digital kompetens och AI-beredskap i förskolan

Föreläsare: Per Falk, Utvecklingsledare, och Caroline Örtlund, Projektsamordnare, för Sundbybergs stad och Kvasar Makerspace Sundbybergs stad presenterar ett nytänkande projekt kring AI i förskolan där insekter, geometri, estetik och tillgängligt lärande möts. Metodiken prövas ut i förskolornas labb och verkstad Kvasar Makerspace. Lyssna på tankarna bakom arbetet och hur sagans kraft kan bidra till AI-beredskap.

Målgrupp

Konferensen om AI vänder sig till pedagogisk personal och skolledare som arbetar i svenska skolväsendet. Du kan till exempel vara elevassistent, fritidslärare, förskollärare, ikt-pedagog, rektor, lärare, skolbibliotekarie, speciallärare, specialpedagog eller studie- och yrkesvägledare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *