Estetiken i praktiken: Vad? Varför? Hur?

Under utvecklingsdagen för förskolan den 11/2 presenterade Eva Tuvhav Gullberg olika tankar kring estetiska lärprocesser och tillgänglighet. I samband med det så berättade Eva att vi handlat in flera exemplar av henne senaste bok Estetiken i praktiken: Vad? Varför? Hur?

Om Estetiken i praktiken från förlagets hemsida

Syftet med boken är att få dig som pedagog att känna lusten, glädjen och motivation till skapandet och estetikens alla olika uttryckssätt, att våga prova, undersöka och experimentera! I boken får du nödvändiga verktyg för hur man på förskolan kan arbeta och utvecklas i de olika estetiska uttryckssätten för att ta steget mot en adekvat estetisk kompetens. I boken finns genomgående exempel från verksamheten samt frågor för reflektion och diskussion i arbetslaget. Till boken finns en studiehandledning som kostnadsfritt kan laddas ner som extramaterial.

Från Natur och Kulturs hemsida

Först till kvarn

Vi har handlat in 16 stycken böcker, och det är två till varje enhet. Makerpedagogerna har redan fått ett exemplar, men nu kan också enheternas pedagoger ta kontakt med mig (Per Falk) eller sin makerpedagog med ett förslag på vilket av nedanstående teman inom Estetik + Teknik som ni vill testa – och så får din förskola Evas bok.

Instruktioner:

  1. Välj ett av de teman som Eva skrivit om under rubriken Estetik + Teknik som du vill testa i barngrupp
  2. Kontakta din makerpedagog eller Per Falk med ett mail. Beskriv kort hur du vill göra
  3. Du och förskolan får en bok
  4. Testa ditt projekt i barngrupp
  5. Dokumentera med foto och maila Per Falk

Men sen då…

Känner du dig fortfarande nyfiken så finns så klart material, böcker och inspiration kvar – det är bara att låna enhetens böcker när de läst klart dem. Och vem vet, var det här ett uppskattat grepp, så kan vi helt klart tänka oss att göra lite nya ”boksläpp” på andra teman.

Här finns alla Evas inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *