We´re open!

Så var det äntligen dags för invigning! Den 12/11 slog vi upp portarna och höll öppet hus. Intresset var stort och lokalen fylldes snabbt! Bland besökarna fanns pedagoger från förskolorna i staden, lärare från förskoleklass, rektorer, tjänstemän och andra nyfikna. Besökarna gavs tillfälle att bekanta sig med oss och lokalerna, se, klämma, känna och testa några olika material vi arbetar med, samt träffa personer i vårt nätverk med vilka vi haft olika samarbeten, samt lyssna på kortare föredrag om deras respektive fält samt vår samverkan.

 

 

Talade gjorde;

Susanne Kjällander, lektor vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen vid Stockholms Universitet, berättade om digital kompetens i förskolan och Kvasars samarbete med SU och förskollärarutbildningen.

Anna Åkerfeldt, Ph.D inom didaktik, talade om didaktisk design. Hon gav oss råden att vara modiga och nyfikna!

Sophie Landwehr Sydow, doktorand vid Södertörns Högskola som forskar om makerkultur, och materiallitteracitet,

samt Eva Tuvhav Gullberg, konstnär och utbildare, som talade om adekvat estetisk kompetens, och hur teknik och estetik behöver varandra.

På plats fanns även Sofia Winerdal från Hands-On Sciences och Linda Sandin från Lekolar, vilka vi har ett strategiskt samarbete med, samt Carl Bärstad från FolkLab, som bemannade laserskäraren och lät de som ville designa och skära ut ett eget smycke.

Stort tack till alla besökare för en trevlig eftermiddag! Vi hoppas vi ses snart igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *