KVASAR till Förskola21

I oktober går konferensen Förskola21 av stapeln, och Kvasar är inbjuden att, tillsammans med Eva Tuvhav och Suzanne Axelsson, finnas på Maker Square där vi iscensätter ubildningsbegreppet STREAM, en lek med akronymet STEAM – Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics, men där vi lägger till ett R för relationship, för att synliggöra de relationer, mellanmänskliga såväl som mellan hand och material, som binder samman.

Vad händer i ett TVÅL-projekt när miljö möter material, barn och pedagoger i ett vetenskapligt och lekfullt undersökande där ingenjören står sida vid sida med forskaren, matematikern, vetenskaparen och konstnären?

Vi utmanar till ett sinnligt skapande med analoga och digitala verktyg som lera, 3D-skrivare, naturmaterial, tvålmassa, ljus, färger och lukter med nya läroplanen och barnkonventionen i fokus.

Till vår hjälp har vi Evelina från förskolan Karusellen, som tillsammans med oss formulerar och testar frågeställningar, samt provar ut material och teknik i sin barngrupp. Kan en 3D-printer fungera som verktyg i förskolan?

 

Vill du veta mer? Maila mig (amanda.edin@sundbyberg.se), twittra eller ring 0700-876135 om du vill ses och diskutera något!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *