Vetandets Värld: Surfplattor på förskolan blir obligatoriskt

Experiment med en surfplatta på en förskola. Ett verktyg som kan användas till mycket…

Vetandets Värld P1 har gjort ett intressant reportage med titeln Surfplattor på förskolan blir obligatoriskt. Även om det mesta av diskussionen handlar om ipad och appar så kommer de in på de didaktiska frågorna på slutet, avvägningar och utmaningar i förskolan – samt att det finns stora digitala klyftor mellan vårdnadshavarna idag.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Från och med första juli är det obligatoriskt att använda digitala verktyg i förskolan. När digital teknik är vardag för barnen måste förskolan hjälpa dem att använda den på ett vettigt sätt, menar en del forskare. Men andra menar att reformen strider mot principen att skolan ska vila på vetenskaplig grund. För det finns inte forskning som visar hur små barn påverkas av och handskas med digital teknik. [/perfectpullquote]

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]I programmet medverkar: Malin Nilsen, lektor i pedagogik vid Göteborgs universitet, Elza Dunkels, docent i pedagogiskt arbete, Umeå universitet, Susanne Kjällander, doktor i didaktik, Stockholm universitet, Catarina Player-Koro, docent i pedagogiskt arbete, Göteborgs universitet, Nina Mononen, förskollärare, Kantarellens förskola Åkersberga.[/perfectpullquote]

I intervjun så tipsar de om Kids online och den avhandling som Malin Nilsen gjort.

https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1298427?programid=412

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *