Makerpedagogerna är nominerade till Guldäpplet

Våra makerpedagoger har blivit nominerade till det prestigefyllda Guldäpplet med en jury som består av bl a Skolverket, SKR, Sveriges Lärare och DiU.

Vad är Guldäpplet?

Stiftelsen DiU som arrangerar och ansvarar för utmärkelsen skriver så här:

”Guldäpplet är en årlig utmärkelse som syftar till att synliggöra lärare som utvecklar undervisningen med stöd av digitala verktyg, medier och arbetsformer. Lärare som lyfter både sina egna elever och sina kollegor, genom samarbete och delande av erfarenheter. Nomineringar görs av kollegor, skolledare och skolhuvudmän över hela landet. Det betyder att det är skolans professioner som väljer ut, motiverar och lyfter fram sina kandidater. Utmärkelsen blir på så vis en spegling av professionernas egen bedömning av viktiga insatser och trender. En jury bestående av de två senaste årens pristagare tillsammans med en representant för vardera partner och en forskare fattar sedan beslut om årets pristagare.”

”En viktig del av verksamheten är att ge spridning åt nominerades och pristagares erfarenheter, på Guldäpplets dag, på webbplats och konferenser. Den kollegiala diskussionen liksom dialogen med forskare är bidrag till utveckling av lärarkårens beprövade erfarenhet och professionens kunskapsbildning.”En viktig del av verksamheten är att ge spridning åt nominerades och pristagares erfarenheter, på Guldäpplets dag, på webbplats och konferenser. Den kollegiala diskussionen liksom dialogen med forskare är bidrag till utveckling av lärarkårens beprövade erfarenhet och professionens kunskapsbildning.”

Årets nomineringar till lärarutmärkelsen Guldäpplet visar hur professionella lärare och förskollärare har en rik verktygslåda och använder de verktyg sammanhanget kräver, fångar elevernas intresse och engagemang, utmanar eleverna och utvecklar dem. De förbereder eleverna på en okänd framtid, med kunskap och självkänsla.

De nominerade makerpedagogerna:

Aicha Yousri (Lilla Ursvik, Forskaren, Västra Brotorp)

Christina Kroon Wedin (Lilla Alby)

Ewa Söderström (Rissne Hallonbergen)

Helena Aldén (Golfängarna)

Jalileh Moini (Granatäpplet, Milot)

Nataya Andreassen  (Granatäpplet, Milot)

Nadia Westerberg (Södra Rissne)

Pegah Hatefi Burris (Storskogen)

Yoshiko Katori (Centrala Sundbyberg)

Vi hejar och håller tummarna för våra kollegor! Läs mer om den årliga utmärkelsen på deras hemsida:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *