Nu är den på plats – om legoväggen på Milot

Här kommer en kort men rolig uppdatering innan sommaren. Legoväggen är nu uppe och testad på Milot!

Jag är jättestolt över arbetet och hur det blev. Den passar verkligen in i rummet, och barngruppen som fått smygprova den tycker den är så spännande och kul.

Det är så inspirerande att få se och höra barnen prata om lösningar och hur de prövade, omprövade, funderade kring hur långa legobitarna skulle vara för att få en kula att röra sig på ett sätt som de önskade. Var och varför det behövdes barriärer och skydd för att inte kulan skulle åka ut på golvet. Helt fantastiskt!

Montering av väggen

ELFA-bärlist

Så..hur monterade jag väggen? På plats sedan tidigare i rummet fanns en ELFA-bärlist, och på den hittade vi en typ av tillbehörskrok som vi tänkte kunde säkra upp legoväggen mot den vanliga väggen.

Slutligen så köpte jag in en tamp som jag med en råbandsknop fäste i tillbehörskroken. Tampen drog jag genom ett par borrade hål längst upp i legoväggen.

Fortsättningen

Nu funderar jag på nästa steg i arbetet. I samråd med Per Falk har jag diskuterat hur vi kan dra maximal nytta av legoväggen, vilka material vi kan använda där och vilken typ av utmaningar vi kan presentera. Vi kommer att ha ett möte innan semestrarna för att göra en plan för hösten och fortsättningen av projektet.

Att blanda material

Jag tycker idén om att blanda material är spännande och något som passar in i idén som vi makerpedagoger jobbar efter – att presentera flera material och verktyg för att lösa problem. Alltså breda väggar.

Just nu är jag inne i ”idékläckarfasen”; vilka material kan samsas med legot på väggen? Vilka bitar kan 3D-printas? Jag och flera makerpedagoger har redan testat 3D-printern och prövat att skriva ut olika bitar och material.

Makerpedagogen Ewa på Eddagårds förskola har flera exempel på hur hon med hjälp av 3D-printern mixat flera material och byggt specialbitar för t ex Brio.

https://www.instagram.com/p/CBDYeg1DxQU/?utm_source=ig_web_copy_link

Geomag

En av av idéerna som jag vill gå vidare med är just Geomag. Jag har fått lite tips från så väl Pelle som vårdnadshavare om hur jag kan ta nästa steg…

Skiss från Per Falk om hur vi kan kombinera Lego med GeoMag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *