Förskollärarutbildningen

Under ett par veckor jobbar Per Falk som universitetsadjunkt på förskollärarutbildningen på Stockholms Universitet. Uppdraget går ut på att omvärldsspana tillsammans med studenterna om hur olika samhällsförändringar påverkar oss människor, förskolan och dess praktik. Och det är inga lätta förändringar att förhålla sig till…

För vad innebär det att vara människa i en tid med artificiell intelligens och robotar?

Nedan finns några tankar från studenterna som fick resonera kring svaret och vad ”adekvat digital kompetens” innebär i en tid med dessa möjligheter och utmaningar.

En fråga till studenterna: Vad tänker ni om robotiseringen, automatiseringen och artificiell intelligens? Svaren presenteras som ett ordmoln

Studenterna uppskattade föreläsningen enormt mycket men uppfattade de filosofiska och existentiella frågorna som svåra och de var lite ovana vid att tänka banor som hur det är för barn att växa upp med det här. Om, hur och vad man bör tänka på som förskollärare samt på vilka sätt förskolan, praktiken och vardagen kommer att förändras.

Teamet på KVASAR ser verkligen fram emot att få komma ut och arbeta med alla pedagoger och chefer i förskolan i Sundbyberg och ställa kluriga frågor om digital kompetens samt jobba tillsammans för att bygga upp denna mötesplats där alla frågor kan få leva och upplevas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *